Wat houdt Marketing Automation in?

Marketing Automation verwijst naar het gebruik van software om de communicatie met potentiële klanten tijdens hun aankoopproces (buyers journey) uit te voeren, te volgen en te automatiseren. Met als doel een betere leadnurturing en uiteindelijk een hoger rendement op marketing investeringen.

Simpel gezegd is Marketing Automation het automatiseren van marketing processen voor meer resultaat.

Welke processen zijn dat precies? Met marketing processen bedoelen we alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om een lead om te zetten in een klant en daarna in een terugkerende klant. Denk aan lead nurturing, ondersteunen van de salesafdeling met koopsignalen, onboarding van nieuwe klanten, aanbieden van upsell en cross-sells, verzamelen van reviews etc.

Hoe kan marketing automation jouw bedrijf helpen?

E-commerce of een zakelijke dienstverlener, elk bedrijf loopt tegen zaken aan die beter kunnen en waardoor (veel) omzet wordt misgelopen. Wij komen vaak de volgende situaties tegen:

  • Er gaat te veel geld uit naar advertentiecampagnes, maar zonder resultaat.
  • De leads die binnenkomen worden niet tijdig of helemaal niet opgevolgd waardoor er te weinig klanten uit komen.
  • Er wordt te weinig met de huidige klanten gedaan met als gevolg weinig herhalingsaankopen
  • De organisatie heeft geen overzicht van prestaties en investeringen per kanaal waardoor zij geen goede keuzes kan maken

Herkenbaar? Grote kans dat jouw marketing processen beter kunnen worden gestroomlijnd en geautomatiseerd.

Hoe kunnen wij jouw bedrijf helpen met marketing automation?

Wij zetten slimme tools in om jouw marketing- en verkoopprocessen te stroomlijnen, te standaardiseren en te automatiseren. Het bespaart je tijd en stelt je in staat om meer leads om te zetten in klanten tegen lagere kosten. En dat betekent een hogere ROI op jouw marketinginvesteringen. Praktisch kunnen wij het volgende voor jouw organisatie doen:

  • Opzetten en optimaliseren van marketing automation workflows
  • Adviseren bij het kiezen van marketing automation software pakketten
  • Adviseren over de strategie en begeleiden van jouw interne marketing afdeling
  • Verzorgen van trainingen in marketing automation

Wat is onze werkwijze?

Stap 1: Gratis Consult

Tijdens deze kennismaking bespreken we jouw huidige & gewenste situatie. Ook ontvang je praktische tips over hoe je van A naar B kan komen en hoe wij je het beste kunnen helpen. Geïnteresseerd? Vraag hier een gratis consult aan!

Stap 2: Analyse & Voorstel

Nadat we een beter beeld hebben gekregen van jouw situatie, gaan we de strategie uitwerken in een concreet voorstel om jouw doelen te realiseren.

Stap 3: Instelwerk & Launch

Als je enthousiast bent en aan de slag wilt, volgt de instelfase. Hierbij gaan we alles klaarzetten voor lancering. Denk hierbij aan de advertentie kanalen (ads ontwerpen, account inrichten, etc) en de email automation (lead nurtering reeks, etc).

Stap 4: Testing & Optimalisatie

Na lancering volgt de testing & optimalisatie fase. We zullen elke maand actief focussen op het verbeteren van de resultaten (aantal conversies, leadkwaliteit, en hogere ROI)

Waarom kiezen voor Team Digitaal?

B2B Marketing Specialisten

Onze dienstverlening is gericht op B2B bedrijven helpen groeien op internet. We hebben successen geboekt voor een paar van de snelstgroeiende B2B bedrijven van Nederland.

Snel & Daadkrachtig

Onze klanten hoeven niet op ons te wachten als het gaat om de implementatie. Van kleine werkzaamheden tot grote en complexe projecten: wij leveren snel.

Kleinschalig & Persoonlijk

We zijn een klein team van ervaren professionals. Bij ons heb je een vast aanspreekpunt voor al je online marketing zaken. Iemand die tijd voor je neemt en altijd voor je bereikbaar is.

Wat zeggen onze klanten over samenwerken met Team Digitaal?

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Wil jij meer bezoekers tegen minder kosten? Wil jij meer meer leads van hoge kwaliteit omzetten in sales? En wil je jouw marketing en sales automatiseren voor meer efficiency en kostenbesparingen? Vraag dan een gratis consult aan en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Contact Informatie